AMASYA / HAMAMÖZÜ - Adil Candemir Çok Programlı Anadolu Lisesi

Dilimizin Zenginlikleri

"Dilini kaybeden bir millet, her şeyini kaybetmiş demektir."

Bakanlığımızın başlatmış olduğu "Sözlük Özgürlüktür" sloganıyla okulumuzda yapacağımız çalışmalarla öğrencilerimizin Türk dilinin zenginliklerini tanımalarına, kültür aktarıcısı sözcüklerimizle buluşmasına katkı sunacağız.
Böylece Öğrencilerimiz dilimizin seçkin ve özgün eserlerini tanıyacak eserlerimizle geçen sözcüklerin derinliklerini öğrenecek Milletimizin kültürünü birikimini düşünce dünyasını ve hayat tarzını söz varlığımızın içinde yeniden keşfedecektir.

Safahat Sözlüğü

26092909_whatsappimage20240219at11.38.58.jpeg (828×621)
Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kkapsamında aralık ayının etkinliği olan
"Safahat Sözlüğü" kapsamında Safahat tanıtım pano çalışması yapıldı

En İyi Cümle/Afiş Yarışması

Dilimizin Zenginlikleri Projesi Kapsamında düzenlenen Safahat "En İyi Cümle/Afiş Yarışması" kapsamında okulumuzda ilk üçe giren afiş tasarımlarımız.

Emeği geçen öğrencilerimize teşekkür ederiz.

"Safahat" Yarışması

"Safahat"  konulu Liseler arası çevrimiçi bilgi yarışmasına katılan, okulumuz 12 AL öğrencilerinden Nisanur Arslan'a başarı ve katkılarından dolayı teşekkür ederiz!

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında atasözleri ve deyimler panosu hazırlandı

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında
Mart ayı etkinlikleri